Blog

Jardim do Sol House, Brazil by Hype Studio-2017!

Jardim do Sol House, Brazil by Hype Studio-2017

It’s a small museum for the owner’s antique car collection. The ground floor has a huge open space with living and dining rooms, a home office, a home theater and the kitchen. Large sliding doors make it possible to hide or completely open the home theater and the kitchen to the living room.

A separate building houses a space for entertainment and parties. The second floor has four en-suite bedrooms.The design uses two huge concrete walls on the sides to block the neighbors’ views to the house, granting privacy – same strategy used with for locating the entertainment space in the back of the site. The southern façade has double height glass windows, allowing the entire living room to enjoy beautiful views of Lake Guaíba. The northern façade has shadings and cantilevers that allow the control of direct sunlight – reason why all four bedrooms face the north. In the roof, a steel grid extends above the inner yard, creating the feeling that the house extends itself, mixing outdoor and indoor spaces.