Blog

Municipal technical center, France by STUDIOS Architects-2013.

At the entrance to the city, adjacent to the rail station, the project stretches east-west as it connects to the urban context of a new residential eco- neighborhood. The offices and ateliers are organized along a linear logistical spine, which provides physical and symbolic connections between the program elements, and creates additional social and working space for the users.

A greenhouse and an outdoor storage area for materials serve as a buffer zone between the workshops and the rail tracks. And inspired by the model of ancient French farms, the composition is completed by the placement of a garage to enclose the space.
The fa├žades are to be finished in slick steel panels, balanced with wall extensions and sun screens clad in wood to recall the cities recommended palette of materials. The Jury commended STUDIOS for proposing an architectural response that met the functional, social and symbolic aspirations of the city.